Linija DS - Glamurozna številka 9

Citroën je pokazal uradne fotografije študije numero 9, ki napoveduje tri nove modele iz linije DSv prvi vrsti limuzine razreda D (verjetno z imenom DS9), pa tudi limuzino razreda C in športnega terenca.

Koncept bodo prvič predstavili na salonu v Pekingu konec aprila. Med njegovimi značilnostmi je predvsem nov nova podoba prednjega dela, že prilagojena na bodoče plug-in hibride. Vgrajeni so LED-žarometi, nizka silhueta s kupejevsko streho in "turbinska" platišča dodajo svoj pečat. Notranjost koncepta za zdaj ostaja skrita.
 
4,93 metra dolg koncept ima sicer vgrajen 165-kilovatni bencinski motor, zadnji par koles pa poganja 52-kilovatni elektromotor. Kombinirana moč 217 kilovatov omogoča pospešek od 0 do 100 km/h v 5,4 sekunde in najvišjo hitrost 244 km/h, pri tem pa poraba znaša le 1,7 litra na 100 kilometrov, izpusti pa 39 gramov CO2 na kilometer.
 
Do 50 kilometrov lahko vozilo naredi zgolj na elektriko, baterija pa se prek vtičnice polni tri ure in pol.
 
Konceptni avtomobil se ponaša tudi z izjemnimi zmogljivostmi (avtonomija 50 km, 295 KM, funkcija za povečanje moči pri pospeševanju, 39 g CO2 na kilometer).
A.L. (Pariz)
(Foto: Citroën)